Ny sorglinje for efterladte

Ny sorglinje for efterladte
Jan
8

Der dør 50.000 mennesker i Danmark om året, og der er mere end 200.000 efterladte i sorg. Mange er ensomme, faktisk savner 8 ud af 10 nogen at tale med, om dem de har mistet. Mange skjuler deres sorg overfor familie og venner, for ikke at belaste dem eller af frygt for ikke at blive forstået.

Den nyåbnede sorglinje er et landsdækkende tilbud til efterladte i alle aldersgrupper. Sorglinjen er oprettet i et partnerskab mellem Det Nationale Sorgcenter og TrygFonden.

Døden er et tabu idag. Sorglinjen er etableret for at mindske den ensomhed der følger med at at være den efterladte, som måske ikke kan dele sin sorg med nogen. Sorglinjen giver også håb om om at få et godt liv igen, det er de mange frivillge i Sorglinjen et godt eksempel på.

Sorglinjen består af omkring 100 frivillige. De frivillige på Sorglinjen er i aldersgruppen 20 til 75 år og har alle mistet en eller flere nærtstående – dvs. et barn, en partner/ægtefælle, en søskende eller en forælder. De frivillige har mistet på mange forskellige måder, fx til ulykke, selvmord, pludselig sygdom eller langvarig sygdom. Pårørende, der oplever alvorlig sygdom i nærmeste familie, kan også bruge Sorglinjen.

Kontakt Sorglinjen på tlf. 70 209 903
eller via chat, sms og brevkasse. Læs mere på sorglinjen.dk

Top