Frivilligprisen 2019

Uddeling af Frivilligprisen 2019.

Tale ved Erik Odgaard

Prisen, er stiftet af FrivilligThy i Thisted Kommune, gives enten til:

1. En person/personer fra en frivillig social forening i Kommunen, der har gjort eller gør en særlig indsats og har udvist stort engagement, og som dermed har fået en særlig betydning for foreningens arbejde.
2. En frivillig social forening, som med sit virke skaber ekstra positiv fokus på det frivillige sociale arbejde i Thisted Kommune.

Prisen uddeles af en priskomite bestående

Anna Hedeholm, Bestyrelsesmedlem FrivilligThy
Villy Rønn Solstrålen, prisvinder 2018
Svend Aage Schytte, Øjenforeningen
Jørgen Østerby, Kræftens bekæmpelse
Erik Odgaard Formand, FrivilligThy

Jeg vil gerne sige en stor tak til komiteen, der med sikker hånd har bestemt, hvem årets prismodtagere er.

Jeg vil gerne opfordre alle omkring det frivillige sociale arbejde i kommunen at bakke op om denne pris, der hvert år uddeles. Mon ikke, der er nogen i netop jeres forening, der kunne fortjene, at få deres navn på dette smukke vandretræ. Lav en indstilling til næste år, skal være min opfordring.

Årets modtager er:

Ja, inden jeg afslører det – giver jeg lige et par hints:

Om lidt blir her stille om lidt er det forbi…… (synges)

Når livet er ved at ebbe ud – så er det godt at have en varm og kærlig hånd at holde fast i. Med støtte, nærvær, aflastning og tid bringer årets modtager lindring og hjælp i en svær tid.

Jeg vil gerne, at alle tilstedeværende fra Vågetjenesten i Thisted kommer herop – for det er jer, der skal modtage prisen i 2019.

Vågetjenesten kommer på scenen:

”Vi er til stede som medmennesker” skriver og siger I om jeres arbejde på jeres smukke hjemmeside.

Jeg ved, at I alle modtager løbende undervisning og supervision om jeres indsats blandt de mennesker, der kalder på jeres hjælp. Når denne viden tilsættes jeres medmenneskelighed, så er I oplagte modtagere af Frivilligprisen.

Jeg ved, at I alle er lidt ”ukomfortable” ved at stå her på scenen i dag som modtagere den velfortjente ros, for I gør ikke jeres arbejde for at vinde nogen pris. I ville helst lade det gå ”en stille gang” uden for meget opmærksomhed.

Men I er i sandhed hverdagens helte – og det er med stor glæde og stolthed, at jeg nu overrækker jer Frivilligprisen 2019 i Thisted kommune.

Hjertelig tillykke – og tak.